Portfolio

Summit Drive – Master Suite

A residential master bedroom and bathroom remodel. This space was for a client who spends a lot of time traveling for work and needed an “all to her own” escape to relax and decompress.

Beaverton – Kitchen & Dining Room Remodel

The goal was to create a space that allowed for more then enough storage and a seating area in the kitchen while creating a space that encouraged gathering and entertaining.  Before the remodel, the home had a poorly functioning kitchen located in the center of the house and an under utilized second living room. The new design included removing a wall and features an open Dining Room that flows into the patio where this family spends most of the summer months in their garden. Having gone from a window-less kitchen, to now having a kitchen with a large window, this family is thrilled with the natural light.  It’s now their new favorite space in the house.

Summit Drive – First Floor Renovation

New hardware was installed throughout the first floor and the dated, honey oak staircase became undated with a new finish. The refinished cabinetry and new hardware in the kitchen (with hand applied finish with glaze) was a way to update the kitchen without going through a major remodel. A new tile back splash by Ann Sacks and Pratt and Larson was installed in the kitchen. The newly updated dining room with existing furniture was finished off with custom window treatments. The powder room was renovated with new finishes and fixtures. This new look included wallpaper, wainscoting, plumbing, and accessories. The new living room design incorporated a desk space so the person on the computer could feel as a part of the household when working. A variety of fabrics and textures in the living room make the space feel as though it has come together over time.

SW 84th Place – Master Suite

We were able to maintain the original footprint of this attached master suite. The original shower was a 3×3 square. With the remodel, we were able to expand the shower and include Universal Design elements. The original window was a tall, narrow affair the required the clients to constantly cover it for privacy. To preserve the natural lighting of the space, we turn the window sideways and mounted it higher in the wall. The desired feeling for the room was one of tranquility and escape with a hint of “spa”. We kept the his and her sinks while changing the lighting and plumbing fixtures to coordinate together with cabinet knobs selected. An open linen closet was added behind the door to utilize previously wasted space.

Spa at Home – Master Suite

The original master suite was chopped up and dated. We rearranged the walls, added a beautiful walk in closet, and this spa like bathroom. The new design includes a makeup vanity, glass enclosure shower, and new soaking tub which is now the focal point. We also added a linen closet to the space and a water closet. The space is efficient while also feeling luxurious.

SW 84th Place – Guest Bath

This bathroom was originally cramped and dark. It had a full height wall separating the shower area from the sink, and the whole space was claustrophobic. Our client’s desire was to be able to host family, both old and young, with comfort. While maintaining the same width of the bathroom, we were able to significantly improve the feel of the space. Replacing the full height wall with a dividing pane of glass and creating a window over the new soaking tub, the space was transformed immediately. LED lighting was added under the sink cabinet for use as accent and night lighting. Universal design elements allow for the comfort of a wide range of family members to visit and be comfortable.

North Olin Drive – Whole House

This small, two bedroom home with an unfinished basement is located in a desirable area of Portland but desperately needed a remodel. We helped the new owner design a space that incorporated the livable square footage in the now finished basement. The newly designed basement includes 2 bedrooms, a generous bathroom, bonus room/second living room, and laundry room. The attic was converted into a bedroom with a private bathroom. The original home received a newly updated kitchen, living room, and bathroom on the main level. From a 2 bed/2 bath to a 5 bed/3 bath the home more than doubled the original square footage. This house is now a gem in this quiet, family neighborhood.

Elderberry – Kitchen & Dining Room

In a wonderful area of the San Francisco Bay we find this 1950’s built home. The small u-shaped kitchen was closed off from the rest of the house and did not serve the current family’s needs. As a result, load bearing walls were removed and replaced with flush beams, and windows and openings were enlarged. All of which made the once small space appear larger and brighter. The large island is a feature and allows people to help the cook or just sit and chat. The bar seating works well for children and grown ups alike to plug in a laptop and work or relax. The island houses a microwave drawer, cook top, and oven. The beverage area allows for breakfast preparation in the morning and entertaining in the evening. With ample cabinetry, including pullout drawers, spice racks, slide-out appliance garage, and pantry, this family now has room to grow. The new extremely low wattage lighting design ensures the kitchen is far better lit and uses far less electricity.

The Perfect Location

This small San Francisco kitchen was in the perfect location, but the kitchen was dated and had major drawbacks. The previous owners did not install an oven, instead opting for a gigantic fridge when the kitchen was last updated in the 1980’s. The fridge was an eyesore and the lack of oven was a major concern. The new owners were expecting their first child and had visions of homemade cookies in their future. In addition to the obvious reasons to remodel their kitchen, the new owners were avid cooks and entertainers. Without changing the footprint of the space, we designed a kitchen that would give them many of their desires like modern, open shelves and a colorful back splash. Knobs from one of their trips to India made their way into the kitchen, as did light fixtures from a local lighting artist they admired.

Master Bedroom

Why not make your master suite your favorite room? For this couple, we created a space that was feminine, light, and organized. Specific needs for how they use the space and how they live were essential to the design. One of the main design components was a cantilevered side board. We created this design in order to add benches occasionally, that tucked out of the way when not needed. This way someone could sit to put on or take off shoes. The piece was also equipped with storage for pillows. The top was ideal for jewelry storage, laying clothes out for the next day or a beautiful vase of their favorite flowers. The wall behind the headboard was hand painted and had a slight shimmer from crushed pearls in the paint itself. The bedding was custom designed for them and their new space.

 

 

 

 

 


RECENT BLOG POSTS


Start a Little Portland Garden Magic - Since spring is just around the corner - peeking her light and bright face every now and then through the overcast Oregon sky - we here at the office have garden patios on the brain.
Roll Out the Red Carpet - The color of a carpet can, to varying degrees, make or break a space. Choosing the right floor covering is more than just color and "carpet or hardwood".
Sherwin-Williams 2017 Color of the Year - The return of bold-neutrals is an exciting time in the color industry. Sherwin-Williams choice for Color of the Year embraces this shifting wind with an exotic gray: Poised Taupe!